miercuri, 2 decembrie 2015

Baterii laptop Asus, preturi, durata de viata, intretinerea bateriei Li-Ion

laptop asus baterie, laptop acumulator, laptop acumulato, incarcator laptop, baterie laptop asus, acumulator laptop preturi, oferte acumulatoare, acumulator laptop, preturi asus, preturile, pret acumulatori laptop, laptop asus acumulatori, laptop oferta acumulator, laptop asus acumulator, laptop, baterii pret promo, baterie/baterii pentru laptop Asus, 
De obicei, bateriile litiu-ion (Li-ion) au o durată de viaţă cuprinsă între 300 şi 500 de cicluri. La o utilizare moderată, se aşteaptă ca bateriile litiu-ion să furnizeze aproximativ 80% din capacitatea lor originală după 300 de cicluri sau aproximativ un an de utilizare.
Durata de viaţă a bateriei depinde temperatura şi umiditatea mediului şi de gradul de utilizare a notebookului.

O temperatură ambiantă mai ridicată sau mai scăzută în timpul funcţionării poate cauza o pierdere de 70% sau mai mult a capacităţii pentru acelaşi număr de cicluri.


  1. Alţi factori care afectează durata de viaţă a bateriei sunt designul sistemului, modelul de notebook şi setările de gestionare a alimentării din sistemul de operare. De asemenea, performanţele bateriei sunt influenţate de temperatura mediului şi de numărul de descărcări şi încărcări complete.
  2. Viteza de descărcare a bateriei dintr-un notebook este influenţată direct de setările de gestionare a alimentării şi de tipurile de aplicaţii care se execută. De exemplu, aplicaţiile care utilizează intensiv procesorul, precum aplicaţiile grafice şi de animaţie, jocurile şi aplicaţiile de redare video, consumă mai multă energie decât aplicaţiile desktop generale.
Intretinerea bateriei ASUS


Scoateţi bateria din notebook şi deconectaţi adaptorul de alimentare atunci când nu veţi utiliza notebookul mai mult de două săptămâni. Deoarece, atunci când notebookul este neutilizat, bateria se descarcă în timp aceasta trebuie încărcată la fiecare trei luni pentru a se extinde capacitatea ciclică; în caz contrar, este posibil ca bateria să nu se mai încarce sau să nu mai stocheze energie în viitor.

2. Bateria trebuie păstrată la o temperatură cuprinsă între 10 ℃ şi 30 ℃. Trebui să ţineţi cont de faptul că temperatura internă a notebookului este mai mare decât temperatura exterioară. Orice temperatură inferioară acestui interval va diminua performanţele bateriei. Utilizarea bateriei la temperaturi mai ridicate sporeşte riscul de explozie a bateriei.

3. De obicei, bateria are o durată de viaţă de 300 – 500 de cicluri în condiţii normale de utilizare şi de funcţionare. Utilizarea notebookului la temperaturi mai joase sau mai ridicate afectează numărul total de cicluri din durata de viaţă a bateriei.

4. Nu depozitaţi bateria într-un mediu umed sau rece! Umezeala şi temperatura scăzută pot creşte viteza de descărcare. Atunci când sunt expuşi la temperaturi scăzute, compuşii chimic din baterie se pot degrada. Pe de altă parte, atunci când bateria este expusă la temperaturi extrem de ridicate, există riscul de explozie.

5. Pentru a extinde durata de viaţă a bateriei, evitaţi conectarea şi deconectarea frecvente ale adaptorului de alimentare.

6. Nu plasaţi notebookul sau bateria lângă radiatoare, şeminee, sobe sau alte surse de căldură. Temperaturile mai mari de 60 ℃ (140 ℉) pot cauza explozia bateriei, scurgerea de fluide chimice sau incendiu.



  1. Aplicaţia ASUS Power4Gear (Super Hybrid Engine) asigură patru moduri de gestionare a alimentării pentru diverse scenarii. Atunci când sistemul comută la modul CC, aplicaţia ASUS Power4Gear comută automat la modul de economisire a energiei pentru extinderea duratei de viaţă a bateriei.
    De asemenea, puteţi efectua următoarele.
    • Reduceţi luminozitatea ecranului.
    • Limitaţi performanţele procesorului (CPU) reglând bara de defilare la „Activitate maximă procesor” şi „Activitate minimă procesor”. Reducerea activităţii procesorului poate reduce consumul de energie.*
    • Opriţi/dezactivaţi dispozitivele/componentele hardware neutilizate.
    • Activaţi setările de economisire automată a energiei (Reducere luminozitate ecran, Dezactivare ecran, Repaus după) pentru a reduce consumul de energie.
    Schimbarea stării procesorului va afecta performanţele sistemului. ASUS vă recomandă să adoptaţi setarea implicită pentru fiecare mod de alimentare.
  2. Dezactivaţi dispozitivele wireless (Fn+F2)
    Dacă utilizaţi numai aplicaţii care nu necesită acces la reţea, de exemplu procesoare de text, puteţi dezactiva adaptorul de reţea wireless şi conectivitatea Bluetooth sau 3G pentru a reduce consumul de energie.
  3. Dezactivaţi alte aplicaţii şi accesorii
    Puteţi dezactiva aplicaţiile şi accesoriile neutilizate curent. Oprirea sau dezactivarea aplicaţiilor sau componentelor care nu sunt necesare poate reduce consumul de energie şi extinde durata de viaţă a bateriei.





Tipuri de baterii ASUS

icon
  1. Baterii litiu-ion
    Bateriile litiu-ion (Li-Ion) utilizează materiale anodice, inclusiv litiu metalic sau aliaj de litiu şi o soluţie electrolitică neapoasă. Bateriile litiu-ion asigură un voltaj ridicat, o durată de viaţă mare şi o viteză ridicată de încărcare. Aceste baterii sunt uşoare şi nepoluante şi nu prezintă efectul de memorie la descărcări incomplete. Ele se pot reîncărca rapid şi pot fi utilizate cu un încărcător de baterii inteligent în condiţiile menţinerii unei capacităţi de alimentare de densitate mare. Bateriile litiu-ion se utilizează pentru produse precum telefoane mobile şi laptopuri.
  2. Baterii litiu-polimer
    În prezent, bateriile litiu-polimer sunt cele mai utilizate de pe piaţă. Avantajele lor sunt densitatea sporită de energie, dimensiunile reduse, greutatea mică şi preţul redus. Bateriile litiu-polimer pot fi fabricate în orice formă şi la orice capacitate şi pot avea o grosime de numai 0,5 mm. Aceste baterii furnizează o capacitate de alimentare dublă comparativ cu bateriile litiu-ion de aceleaşi dimensiuni. În prezent, bateriile litiu-polimer se utilizează pentru telefoane mobile, laptopuri şi tablete.


Tehnologia exclusivă SuperBatt utilizează algoritmul de încărcare ASUS Smart Charging Algorithm pentru extinderea eficacităţii bateriei notebookului. În timp ce bateriile standard se deteriorează în timp şi se reîncarcă la niveluri mai reduse odată cu creşterea numărului de cicluri de încărcare-descărcare, tehnologia SuperBatt permite încărcarea la până la 70% din capacitatea originală chiar şi după 1000 de cicluri – de trei ori mai mult decât în cazul bateriilor cu celule obişnuite.
*ASUS SuperBatt: numai la K45, K55, K75 şi K95.
Mod de testarecapacitate după cicluri de încărcare-descărcare
300 cicluri1000 cicluri
Încărcare normală (alte mărci)80%~70%N/A
Încărcare inteligentă~90%~70%


sursa: Centrul de informaţii despre baterii ASUS
baterie, acumulator laptop asus, laptop, notebook asus, serie 5200 mah, laptop asus baterie, laptop acumulator, laptop acumulator, seria, 5200 mah, seria 5200mah, 5200mah, incarcator laptop, baterie laptop asus, acumulator laptop preturi, oferte acumulatoare, acumulator laptop, preturi asus, preturile, pret acumulatori laptop, laptop asus acumulatori, laptop oferta acumulator, laptop asus acumulator, laptop, baterii pret promo, baterie/baterii pentru laptop Asus, baterie laptop Asus A52 Transport GRATUIT, Pret redus!


               Acumulator pentru laptop Asus

ToateASUS AASUS BASUS CASUS Eee PC
ASUS FASUS GASUS generalASUS K
ASUS LASUS MASUS modeleASUS N
ASUS N82 ASUS PASUS ProASUS R
ASUS SASUS TASUS UASUS Ultrabook
ASUS VASUS VivoBookASUS VXASUS W
ASUS XASUS ZASUS ZenBook




Daca bateria notebook-ului tau asus are autonomie slaba, e timpul sa-i cumperi o noua, asus laptop batteries, prices, asus battery, battery notebook asus, laptop battery price, asus laptop battery, asus batteries, laptop battery,  notebook, batteries, notebook battery, laptop batteries pricing, asus laptop, notebook, laptop asus battery, laptop notebook battery for asus, Asus Batteries - Replacement Asus Laptop Battery products, High Quality Asus laptop batteries for popular models, Laptop batteries, mini notebook, netbook, computer battery replacements and chargers from Batteries Plus Bulbs, Get a top quality laptop battery or computer battery charger, Find a Store for Local Pricing, Asus Laptop Batteries & Adapters: Compare Prices, Reviews & Buy, Batteries & Adapters deals and save, Read reviews and buy Asus Laptop Batteries & Adapters from a wide variety of online merchants, baterie laptop asus
baterie laptop asus k50ij
baterie laptop asus k52j
baterie laptop asus x50gl
baterie laptop asus a32-k52
baterie laptop asus k50i
baterie laptop asus x55a
baterie laptop asus k52f

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu