sâmbătă, 7 decembrie 2013

Baterie Varta Silver Dynamic 77Ah Curent 780APret aici: Baterie Varta Silver Dynamic E44 77Ah780A(EN)(278X175x190)borna normala


O baterie de 12V cu Plumb-Acid este formata din sase celule conectate in serie, fiecare celula producand aproximativ 2,11 volti. O celula este formata din foi subtiri de placi negative intercalate cu placi subtiri de placi pozitive, toate fiind separate intre ele printr-un material poros, izolator, denumit separator, pentru a preveni scurtcircuitarea. Toate aceste placi negative sunt interconectate formand polul negativ, iar cele pozitive se interconecteaza pentru a forma polul pozitiv al celulei respective. Polul pozitiv al primei celule este conectat la polul negativ al celei de-a doua celule, polul pozitiv al celei de-a doua celule este conectat la polul negativ al celei de-a treia celule si tot asa.

Cea mai uzuala tehnologie de fabricatie a placilor, la ora actuala, presupune un cadru metalic (grila) ce serveste ca suport pentru masa activa care este lipita pe aceasta grila. Substanta care formeaza masa activa a placii pozitive (catod) este peroxid de plumb (Pb02), iar cea care formeaza masa activa a placii negative (anod) este plumbul (Pb). Pentru o performanta mai buna si o durata de viata mai lunga, in compozitia placilor se adauga antimoniu (stibiu - Sb) sau, la bateriile fara intretinere, calciu (Ca).

Celulele sunt apoi cufundate intr-un lichid, denumit electrolit, care este format din acid sulfuric diluat (H2S04). De aici vine si denumirea bateriilor cu plumb-acid. Aceasta combinatie duce la o reactie chimica ce produce energie electrica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu