sâmbătă, 28 martie 2015

Incarcarea acumulatorilor prin inductie fara fir

incarcator wireless prin inductie, acumulator, incarcare wireless prin inductie, incarcator wireless, incarcare inductie, inductie, wireless, acumulatoare, incarcare wireless, inductie incarcarii, inductie wireless, prin inductie incarcator qi wireless, Încărcare wireless, încărcător wireless, qi wireless incarcator, wireless incarcare, wireless incarcator, wireless qi incarcare acumulatoare, încărcare wireless acumulatori, încărcătoare incarcatoare, duracell charger wireless, incarcare telefoane
Transferul wireless de putere nu este o noutate. În 1831 Michael Faraday a descoperit inductia și emisia de unde electromagnetice prin spațiu. La sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900 Nicola Tesla a demonstrat cum se pot emite unde radio fără fir și de transmisie a puterii. Tesla a vrut să demonstreze că și energia electrică ar putea fi transmise fără fire, dar lipsa de fonduri a oprit proiectul.
Încărcare fără fir poate înlocui intr-o zi prizele si incarcatoarele cu fire la fel cum Bluetooth și Wi-Fi au modernizat comunicare personală. Conceptul se bazează pe cuplaj inductiv, folosind un câmp electromagnetic care transferă energie de la emițător la receptor.Incărcarea fără fir este similara cu transmisia de unde radio, transmitere a energiei prin unde electromagnetice. Încărcare wireless funcționează în conditiile în care bobina primară produce un câmp magnetic care este preluat de bobina secundar din imediata apropiere. Transmițătorul radio, pe de altă parte, funcționează pe principiul de emisie de unde care calatoresc prin spatiu. În timp ce bobina primire a încărcătorului wireless receptioneaza cea mai mare parte a energiei generate, antena radioului are nevoie doar de un microvolt (o milionime dintr-un volt) pentru a recupera un semnal care să devină inteligent, atunci când este amplificat.

Tipuri de încărcare fără fir
Încărcare fără fir este poate fi încărcare inductivă, încărcare radio și încărcare prin rezonanță magnetică. Cele mai multe dintre încărcătoarele wireless de azi folosesc încărcarea inductivă cu transmisie și recepție prin bobine la distante mici. Periuțele de dinți electrice au fost unul dintre primele dispozitive ce au adoptat această metodă și telefoanele mobile ar putea deveni cel mai mare utilizator al tehnologiei de incarcare inductiva.
telefon-rezistent.ro

Încărcare radio servește dispozitivele low-power care funcționează într-un perimetru de maxim 10 metri pentru a încărca bateriile în implanturi medicale, ceasuri, dispozitive de divertisment și RFID (radio frequency identification) cipuri aparate auditive. Transmițătorul trimite o undă radio de joasă putere, la o frecvență de 915MHz (frecvența unor cuptoare cu microunde) și receptorul transformă semnalul in energie. Încărcare Radio seamănă cu un transmițător radio; aceasta oferă o flexibilitate mare, dar are o captură redusă de energie și expune oamenii la electro-smog.

Încărcare fără fir are nevoie de un standard global și WPC (wireless Alimentare Consortium), acest lucru a fost introdus în 2008, prin introducerea norma Qi. Acest lucru a deschis ușa pentru producatorii de dispozitive pentru a oferi încărcătoare pentru dispozitive Qi compatibile cu 5 watt de putere; 10W este în curs de pregătire.
telefon-rezistent.ro


Bateriile mai mari pentru vehiculele electrice folosesc încărcarea prin rezonanță magnetică. Câmpul magnetic oscilant funcționează pe o rază de circa 1 metru. Pentru a rămâne în domeniul energetic, distanța dintre emițator și bobina de recepție trebuie să se încadreze în lungimea de undă de 1/4 (915MHz are o lungime de undă de 0.328 de metri). Încărcare prin rezonanta poate livra aproximativ 3.000 de wați la o eficienta de transfer de 80-90 la sută. Încărcare prin rezonanta este încă experimentală și nu există standarde aprobate.


Incărcătorul transmite energie doar atunci când un obiect valid este recunoscut. Cand nu detecteaza nici un dispozitiv in zona, sau când bateria este complet încărcată, comută automat în modul standby. Unele încărcătoare utilizează o bobină de transmisie în mișcare liberă cu care urmărește obiectivul pentru o mai bun cuplare, alte sisteme dispun de mai multe bobine de transmisie și o utilizează doar pe cea din imediata apropiere cu obiectul.Pro și Contra de încărcare fără fir
Încărcare fără fir oferă confortul final pentru consumatori. Acesta permite încărcarea în condiții de siguranță într-un mediu periculos în cazul în care o scânteie electrică poate provoca o explozie; permite încărcarea in medii corozive, unde praful și coroziunea pot afecta un contact electric bun. Eliminarea contactului direct ajută, de asemenea, medicii la sterilizarea instrumentelor chirurgicale. Încărcare wireless este durabilă și nu uzează contactele.

La o eficienta de transfer de 80-90 la suta, la încărcarea prin rezonanță magnetică, 10-20 la sută din puterea este pierdută. Acest lucru se reflectă în costurile utilizatorului care trebuie să fie calculată ca o scădere a distanței parcurse pe watt. Aplicată la un numar mare de autovehicule, aceasta contracarează eforturile de a conserva energia.
Pentru uz casnic, Comisia pentru Energie din California (CEC) incarcatoarele fara fir trebuie să îndeplinească o eficiență minimă de 85 la sută. 

Energia pierduta se transformă în căldură și un încărcător wireless poate duce la o temperatură ridicata in timpul incarcării. Creșterea temperaturii afectează bateria și reduce durata de viață. Trebuie remarcat faptul că acumularea de căldură are loc numai în timpul încărcării; padul de încărcare se răcește odată ce bateria este încărcată complet.


Energie electromagnetică emisă de turnuri de radio, telefoane mobile, Wi-Fi și încărcare fără fir acum, sunt clasificate ca non-radiații ionizante și sunt considerate a fi inofensive. Razele X, pe de altă parte, s-a dovedit că provocă cancer. Pe măsură ce numărul de dispozitive non-ionizante crește, oamenii încep să pună la îndoială siguranța. Autoritățile de reglementare sunt atente la respectarea riscului de iradiere și va impune restricții în cazul în care se dovedește periculos pentru sănătate.
                                   MarketOnline


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu